Xanthopteryx

Hotch-Potch på oxsvans

Publicerad 2013-04-22 20:35:57 i Kokfrun, Recept,

   2 oxsvansar sågas i 5 cm. långa bitar, förvällas 20 min. och läggas därefter 1 timme i kokt vatten. Sedan torkas de, läggas i så mycket buljong, att de väl täckas, skummas väl; 3 lökar, 1 bunt persilja, 2 morötter samt 3 nejlikor och 4 lagerbärsblad läggas i. Sättas över svag eld, koka långsamt 3-4 tim. När köttet är mört, tas det upp och lägges i en ren gryta. Spadet får stå litet, så att saften samlar sig, varefter det skummas av, spadet silas, slås med vinet över köttet, kokar några min., såsen avredes, om man så vill, med 1 tesked potatismjöl, utrört i 1 matsked madeira. Köttet lägges på varmt fat, såsen slås över, garneras rikligt med små glaserade lökar och morötter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela