Xanthopteryx

Oxtunga

Publicerad 2013-04-13 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   När man köper en oxtunga, bör man se till att få en stor med tunt skinn. I regel saltas alltid en tunga någon dag, innan den skall anrättas. Den bör alltid ligga, i alla händelser några timmar, ingniden med salt, innan den kokas. Den gnides med salt och helt litet salpeter och socker: 3 matskedar salt, ¾ d:o socker och ½ tesked salpeter. Tungan prickas med en stoppnål, innan den gnides med saltblandningen. När tungan icke skall kokas färsk, vattnas den ur ett par timmar, gnides med nissnämnda blandning och får ligga från den ena dagen till den andra. Allt brosk skall vara avlägsnat. Den lägges sedan i saltlake 8-14 dagar. Om den ligger längre i laken, bör den vattnas ur före kokningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela