Xanthopteryx

Patentbiff

Publicerad 2013-03-30 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   ¾ kg. oxhare eller innanlår tvättas med en duk, doppas i hett vatten, och skäres tvärs över muskeltrådarna i omkring 2 cm. tjocka skivor, vilka bultas på båda sidor, peppras och saltas. 3 hg. mager, rökt skinka, skäres i tunna skivor. En tackjärnspanna upphettas långsamt, smör brynes däri, och biffarna iläggas att stekas omkring 1 min. på varje sida, varefter de uppläggas på varmt serveringsfat. Pannan urvispas med 2 à 3 del. kokande buljong eller vatten, och såsen hälles över biffarna.
   Pannan upphettas ånyo och skinkskivorna bräckas, en skiva lägges på varje biff. Under tiden stekas 6 à 8 ägg i en plättpanna och på varje biff lägges 1 ägg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela