Xanthopteryx

Kalvfrikassé

Publicerad 2013-05-20 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   Kalvbringa lägges i vatten en stund, så att allt blodet urdrages, knäckes därpå över revbenen, varefter den lägges i en kastrull, och vatten slås över köttet, som får ett uppkok, samt skummas väl och kryddas. Färdigkokningen måste ske sakta. Därefter upptages bringan, skäres i vackra skivor och upplägges på fat, så att den ser hel ut samt garneras med persilja. Spadet uppsilas, smör och mjöl fräsas tillsammans, spädas med spadet och kokas några minuter tllsammans med en smula grädde. Såsen får ej vara för tunn. Om man så önskar, kan man tillsätta något socker och ättika, så att såsen får sötsur smak. En del av såsen slås över köttet, resten serveras i såsskål.
   Till frikassé serveras stuvad eller ångkokt potatis. Ris lämpar sig utmärkt härtill, helst med tillsats av curry.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela