Xanthopteryx

Kalvkotletter a la finesse

Publicerad 2013-05-13 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   150 gr. kokt, rökt skinka, 3 tryffel och 1 burk champinjoner skäras i små fina tärningar. 6 kalvkotletter gnidas med salt och peppar, penslas med 1 uppvispat ägg, blandat med 1 matsked kallt vatten, och vändas i 3 matskedar skorpsmulor. Smör brynes i en stekpanna, kotletterna läggas i och få steka 4-5 minuter på vardera sidan. Svamp- och fläsktärningar stekas upp i litet smör och läggas i mitten av ett runt serveringsfat. Lika många rostade brödskivor som kotletter läggas runt med en kotlett på varje skiva. Smöret efter stekningen röres med 1 matsked vetemjöl, spädes med 3 dcl. buljong och 1½ tesked tomatpuré, får koka 5 minuter. Avsmakas och slås över kotletterna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela