Xanthopteryx

Stekt kalvfilé

Publicerad 2013-05-04 15:41:19 i Kokfrun, Recept,

   700 gr. kalvfiléer späckas med fina späckstrimlor, doppade i salt och peppar. Smöret brynes i en järngryta, filéerna läggas i, brynas vackert på alla sidor och beströs sedan med litet salt och peppar. 1 dcl. kokande buljong och 3 dcl. grädde spädas på, litet i sänder, och filéerna få koka, tills de är äro möra (omkr. 40 min.). Ösas och vändas då och då. Skäres i skivor, som läggas tillsammans på varmt serveringsfat, garneras med tomater, sallad och persilja. Såsen silas, skummas, får åter koka upp och slås över köttet. Gröna ärter och »fransk potatis» (se Registret) serveras till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela