Stekt kalvhjärna
I. Hjärnan lägges i kallt vatten; den blodiga hinnan borttages försiktigt, så att icke hjärnan går itu. Några champinjoner kokas och hackas; anjovis befrias från benen och hackas, likaså persilja och allt blandas med riven parmesanost, rivebröd, 4 vispade ägg och litet smärt smör till en färs, som strykes på rostade brödskivor; däröver läggas skivor av den i litet salt och vatten kokade och avkylda hjärnan; peppras och överstrykes åter med samma färs. Insättes i ugn att brynas och serveras till soppor eller som frukosträtt med lämplig sås.
II. En stor kalvhjärna kan också stuvas, anrättas med rostat bröd. En sked smör smältes, hjärnan lägges i och omröres med en tesked; 2 teskedar grädde, 1 tesked salt, 1 knivsudd peppar och dubbelt så mycket ingefära. Serveras med stekta brödskivor.