Xanthopteryx

Rostbiff

Publicerad 2013-03-05 14:40:00 i Kokfrun, Recept,

   Kött av bästa slag ingnides på alla sidor med salt och, om man så vill, även med peppar I en passande långpanna lägges rikligt med stekflott eller smör och köttet därovanpå. Insättes i duktigt varm ugn och överhälles flitigt med stekflottet. Varken vatten eller buljong får tillsättas, endast flott, och köttet skall flitigt begjutas därmed. På detta sätt blir ett stycke kött på ungefr 2 kg. genomstekt på 20-25 minuter, och t. o. m. förr, om ugnen är riktigt het. För begjutningen med flott behöves en långskaftad sked. Skulle steken behöva vändas måste detta ske med en träspade eller dyl., ty man får på inga villkor sticka i den med gaffel. Serveras med helstekt schalottenlök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela