Xanthopteryx

Surstek

Publicerad 2013-03-08 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   3 kg. kött gnides med 2 matskedar salt och 2 teskedar peppar samt ½ tesked krossade nejlikor. Lägges i ett djupt fat; en blandning av 1½ l. vatten, 5 dcl. ättika, ½ butelj öl, 15 pepparkorn, 3 lagerbärsblad, 3 lökar och 1 skivad morot slås över, och köttet får ligga häri 6-8 dagar, varunder det ofta vändes. Tages sedan upp, sköljes med kallt vatten, torkas väl, späckas med 200 gr. späck, brynes i 4 matskedar gott fett eller smör, spädes först med 1 l. vatten eller tunt spad, sedan med 5 dcl. gräddmjölk. Får steka 3-4 tim. Såsen avredes med 3-4 matskedar vetemjöl, brynt i smör, och 1 dcl. tjock grädde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela