Xanthopteryx

Persiljespäckad fårstek

Publicerad 2013-06-05 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   Härtill tages en 2-3 kg:s fårstek, på vilken skanken hugges av och kokas till spad, som sedan användes till att späda steken med. 1 stor bunt persilja hackas grovt, blandas med 4 matskedar smör. Med en korvpinne eller späcknål göras hål i steken, vilka sedan fyllas med persiljesmöret. 3 matskedar smör brynes i en mycket varm stekpanna, steken lägges i och brynes väl i mycket varm ugn. När steken är nästan färdigbrynt, beströs den med salt och peppar, och 2½ dcl. av det kokande spadet slås i pannan. Steken drypes ofta samt spädes då och då med mera kokande spad. Får steka omkring 2 tim. Spadet från stekningen silas, skummas noga, avredes med 4 matskedar vetemjöl, brynt i 1½ matsked smör. Får puttra, tills såsen är lagom tjock. Steken skäres vackert upp i tämligen tunna skivor garneras med tomater, sallad och fina, små ärter. Söta kompotter och gurksallad serveras till

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela