Xanthopteryx

Fårstek

Publicerad 2013-05-24 22:35:00 i Kokfrun, Recept,

   Fårsteken hugges och knäckes som kalvstek. Är det för mycket fett på, borttages något; det hårda skinnet bortflås, vilket lättast sker genom att blöta upp det. Vill man däremot fylla steken med t. ex. sviskon, stickes detta in mellan skinnet och köttet, som sys väl igen; eller också kan man späcka med persilja, inbakat i litet kallt smör. Köttet gnides med salt, lägges i pannan, brynes väl på alla sidor. Se noga till, att ej smöret brännes, ty därigenom får såsen en dålig smak, spädes med litet vatten i sänder, tills den är färdigstekt. Såsen uppvispas med mjöl och buljong, om man så har, eljest vatten. Silas genom hårsikt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela