Xanthopteryx

Frikassé på kalvfötter

Publicerad 2013-05-21 22:38:03 i Kokfrun, Recept,

   Kalvfötter rengöres väl, skållas och avsköljas i kallt vatten, ingnides därpå med peppar och salt och nedläggas med ett selleri, ett par med nejlikor späckade lökar, finskurna morötter och några skivor skinka i en kastrull. 1 liter vatten slås på, och alltsammans får sakta koka 3-4 timmar. När fötterna äro väl kokta, upptagas de, alla ben och knotor bortplockas, och köttet skäres i vackra bitar. Spadet uppsilas, skummas väl, uppblandas med en stor matsked soja, avredes med en tesked mjöl och gives smak med citronsaft och ett glas vin. Köttet lägges ned i såsen att bliva kokhett och serveras i sin sås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela