Xanthopteryx

Gulasch

Publicerad 2013-05-15 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   Ett stycke smör, stort som ett ägg, brynes i en kastrull med ett par sönderskurna lökar, en rågas matsked mjöl, salt efter smak, ett par skedblad stark buljong, en knivsudd starkpeppar och en tekopp kokhett vatten. Detta allt kokas under ständig omröring i fem minuter. Först då ilägges det i skivor eller tärningar skurna och duktigt bultade köttet, som får koka på svag eld ¼-½ timme. Använder man kalvkött till denna rätt, avredes såsen med ett par matskedar sur grädde och litet citronsaft. Särskilt duvor användas med fördel till gulasch. De sönderdelas då i fyra delar och kokas i kort spad. Sås kokas på ovan angivna sätt, men i st. f. vatten tages spadet, vari duvorna kokat. Sparris blandas i såsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela