Xanthopteryx

Kalvfrikandeau

Publicerad 2013-05-03 22:14:10 i Kokfrun, Recept,

   1 kg. kalvkött skäres ut av innanlåret ända intill benet. Köttet är lätt att skära ut, då det ligger inneslutet i en hinna. Frikandeaun späckas med 100 gr. späck, skuret i smala strimlor och doppat i salt och papper. Frikandeaun gnides med salt och peppar. 2 matskedar smör brynes i en liten järngryta, lagom stor för frikandeaun. Köttet brynes nu väl på alla sidor. När det är halvbrynt, läggas 1 morot och 1 lök, båda i skivor, samt 1 bunt persilja i. Efter brynandet lägges 100 gr. späck under köttet i grytan, 2½ del. buljong slås över; får steka omkring 30 min. Öses och vändes en gång under denna tid. Resten av buljongen slås över. Köttet stekes färdigt, öses då och då. Skäres med skarp kniv i tunna skicor, lägges samman som helt på varmt fat, garneras med kokta grönsaker och persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela