Xanthopteryx

Kalvlever a la l'italienne

Publicerad 2013-05-09 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   I. En god kalvlever skäres i vackra skivor, som beströs med salt och vitpeppar, vältas grundligt i vetemjöl samt stekas i smör och flottyr. När levern lagts upp på fatet, brynes i steksmöret ett par matskedar pickles (och litet champinjoner eller murklor), detta lägges som garnityr kring levern. Litet överblicen steksås kan tillsättas eller ock en kaffekopp grädde och litet buljong. Serveras med potatismos, potatispudding eller helt enkelt kokt, råskalad potatis, som skakats med litet smör och hackad persilja, innan den lägges upp.
   II. En lever skäres i skivor i form av kotletter. Dessa kryddas, doppas i mjöl och stekas i varmt, klart smör samt överösas med sås italienne. (Se såser).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela