Xanthopteryx

Lamm med grönsaker

Publicerad 2013-05-26 22:22:23 i Kokfrun, Recept,

   1½ kg. bröst eller bog skäres i stycken, som läggas i kokande vatten, få koka upp och skummas, saltas och peppras. 12 små, färska morötter läggas hela och rensade i, varpå alltsammans får koka, tills det blir mört. ½ l. märgärter, 5 dcl. sparrisbönor och 2 små blomkålshuvuden kokas för sig. 2 matskedar smör smältes, 5 matskedar vetemjöl iröres, varpå det med det silade spadet från köttet spädes till en lagom tjock sås. 1 uppvispad äggula vispas i. Köttet lägges på varmt fat med de kokta grönsakerna rint omkring. Vid varje långsida om fatet lägges ett helt blomkålshuvud. Litet av såsen slås över köttet. 1½ matsked hackad persilja slås över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela