Xanthopteryx

Franska köttbullar

Publicerad 2013-04-08 18:29:38 i Kokfrun, Recept,

   1 ½ kg. biffkött skäres i tämligen tjocka skivor. På varje skiva smörjes ett lager medisterfärs, och de beströs med 1 matsked finhackad dragon, 1 matsked finhackad körvel, allt väl sammanblandat med litet peppar och salt. Rullas väl tillsammans och omlindas med kokt segelgarn. 1 lök och 1 morot läggas vid sidan, rulladerna spädas med 3½ dcl. buljong, och lock pålägges. Få koka sakta ¾ timme under flitigt ösning. Tagas up, segelgarnet avlägsnas, rulladerna läggas på värmt fat, såsen, som blivit avredd med 1 tesked potatismjöl, slås över. Gröna ärter serveras till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela