Xanthopteryx

Stuvad njure

Publicerad 2013-04-06 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   Njure av nötkreatur lägges i vatten ungefär 5 dagar. Vattnet ombytes dagligen. Njuren upptages nu ur vattnet och får avrunna väl, lägges därefter i svagdricka 14 dagar. Då den skall användas, skäres den i tunna skivor, en stekpanna av gjutjärn sättes på elden att bli mycket varm, smör ilägges att lindrigt brynas, och däri stekas skivorna alldeles som biffstekar. Då alla bitarna fått färg, läggas de i en järngryta, och litet vatten slås över dem. Därefter iläggas - till två njurar - 5 stora lökar, en knippa finhackad persilja, litet ingefära och vitpeppar, 3 matskedar krossocker samt tillräckligt med salt. I detta spad få nu njurarna koka i 3 timmar. Såsen avredes med söt grädde och litet mjöl. Serveras med råskalad, imkokt potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela