Xanthopteryx

Skogstur i regnet

Publicerad 2013-06-01 13:37:33 i Geocaching,

I veckan tog vi en skön tur ute i blötan. På med Helly-Hansenregnstället, matsäcken packad och sedan in i myggiga regniga blötskogar och upp på snorhala klippor. Faktiskt redigt skönt! Och självklart, det var ju några cachar som skulle tas även där. Promenaden tog ett antal timmar, kanske inte främst på grund av avstånden utan då det är ganska kämpig miljö på sina håll. Raka vägen kan ju vara hundra meter men däremellan finns det ju skrevor, klyftor, lodräta väggar, småträsk och annat som sätter käpparna i hjulen, och vips har de hundra meterna tagit minst en halvtimme, för att inte tala om när man ska tillbaka efterpå.
Vi råkade även på några mysiga vindskydd där vi tände på en liten lägereld och intog en del av den medhavda matsäcken. Helt klart mysigt att sitta och lyssna på regnet som strilade runtikring och eldens sprakande, emedan man själv sitter torrt och blir välrökt vid vissa ogynsamma vindriktningar.
Utsikten från många av de klippor och små berg som finns i dessa krokar är ju bara helt otrolig ibland! Synd bara att det är så inihelsike kämpigt att ta sig opp på de flesta ställen, men man får ju definitivt lön för mödan.
Hittade även lite husrester av något som jag ännu ej vet vad det är. Hittade inget i RAÄ så ska höra med Länsstyrelsen och se om de känner till det. Intressant med den stenlagda halvcirkeln som omgärdar grunden.
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela