Xanthopteryx

Engelsk biffstek

Publicerad 2013-03-28 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   Engelsk biffstek tillagas på följande sätt, som, ehuru det förefaller oss något främmande, dock är det enda rätta sättet att få biffsteken god och saftig. Köttet skäres i lagom tjocka skivor av filéen. Skivorna bultas väl, men saltas ej och läggas därför därefter på det upphettade och smorda halstret. Sedan de legat där en minut, vändas de och få därpå ligga en minut; detta upprepas ännu en gång, tills biffsteken är färdig, d. v. s. 4 minuter. Biffsteken beströs nu med fint salt, bestrykes med smör och stekes ännu en minut, varefter den är färdig att serveras. På sådant sätt bibehåller köttet sin saft och det i sista stunden tillsatta saltet drager saften upp till ytan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela