Xanthopteryx

Entre-cote a la prins Wilhelm

Publicerad 2013-03-14 12:00:00 i Kokfrun, Recept,

   Köttet halstras såsom i föregående är sagt och lägges på varmt fat, runt omkring lägges »uppblåst« potatis (se nedan) med här och där urholkade, med gurksallad fyllda stora tomater. Köttet drypes med smält smör. Som sås serveras rikligt med rört smör, blandat med litet madeira.
   »Uppblåst« potatis tillagas på följande sätt: Potatis sköljes, skalas, skäres i långa, jämna, icke för tjocka bitar, sköljes, lägges i iskallt vatten ½ timme, torkas väl. I mycket varmt renat ister läggas nu så många bitar, att de få god plats vid sidan om varandra. När de börja bli bruna, tagas de upp med hålslev, läggas åter i rykande varmt ister, strax innan de skola serveras. De börja då genast att svälla, tagas upp med hålslev för att rinna av och serveras, beströdda med fint salt, så fort som möjligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela